Τετάρτη, Αυγούστου 02, 2006

Περί λύσεως

Γειά σας. Εν πρώτοις θα μιλήσω για τη Μέση Ανατολή. Πιστεύω ότι για πρώτη φορά η ανθρωπότητα βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Αυτό φαίνεται και από την αμηχανία όλων των πολιτικών δυνάμεων.
Είναι ένας φαύλος κύκλος που διαιωνίζεται και από τις μεγάλες δυνάμεις, αλλά και από την απραξία του λεγόμενου καθημερινού ανθρώπου.
Δεν μπορώ να πω τη λύση που θα αφορά το μέλλον του πλανήτη, αλλά μπορώ να περιγράψω αρκετά στοιχεία μιας μίνι φόρμουλας που διαμόρφωσα ιδίοις όμμασι στη Μέση Ανατολή και που, κατά τη γνώμη μου, θα μπορούσε να μπλοκάρει, προληπτικά, αυτή τη μεγάλη καταστροφή η οποία λαμβάνει χώρα και, ίσως, επεκτείνεται.
Βρισκόμαστε σε ένα σημείο της ανθρώπινης ιστορίας όπου ο πλανήτης χρειάζεται μία μανιφεστοποίηση της πλήρους οντότήτάς του. Αυτός που δεν λαμβάνει υπόψη του το συμφέρον του πλανήτη, είναι παγιδευμένος εξ αντικειμένου και a priori. Όμως, τη λέξη ειρήνη, πρέπει να την ξεψαχνίζουμε καθημερινά, προσπαθώντας να βρούμε το συνολικό παζλ, διότι πιστεύω ότι η ειρήνη δεν είναι το αντίθετο του πολέμου, ούτε, βεβαίως, το ενδιάμεσο δύο πολέμων, αλλά είναι η πεμπτουσία της ζωής, η βαθύτερη αξία και το νόημα της ύπαρξης και, βέβαια, αυτοί που δεν το λαμβάνουν αυτο υπόψη έχουν πέσει σε μια πλήρη αμηχανία, διότι το μυαλό αντικαθρεπτίζει ένα λαβύρινθο που οφείλουμε να ξαναβρούμε το μίτο και την έξοδο.
Αυτά προς το παρόν. Με εκτίμηση,

Μανώλης Ρασούλης
στιχουργός- συγγραφέας
και trouth seeker

2 σχόλια:

aktaion είπε...

Καλώς ήρθες
Ο πόλεμος είναι μια στάση ζωής. Τα παιδιά αναθρέφονται για να γίνουν πολεμιστές από τις ταινίες, από την κοινωνία. Πόλεμος είναι η απόφαση να διεκδικήσεις τα συμφέροντα σου με οποιοδήποτε τρόπο, και η κοινωνία χρειάζεται τέτοιους πολίτες γιατί μπορεί να τους χειραγωγήσει και έτσι να αποκτήσει περισσότερη δύναμη και η ίδια. Ο μόνος τρόπος να κάνεις ειρήνη είναι να απορρίψεις το πόλεμο, πρώτα το δικό σου όπως ο Διογένης ο κυνικός ή όπως ο Χριστός. Τότε όμως η ίδια σου η κοινωνία θα στραφεί εναντίων σου, θα σε γελοιοποιήσει όπως τον πρώτο ή θα σε σταυρώσει και μετά θα διαστρέψει ότι είπες για δικό της όφελος όπως το δεύτερο.
Στο πόλεμο αυτό δεν έχει κανείς δίκιο. Οι εβραίοι έχουν άδικο και έχουν δύναμη, και οι μουσουλμάνοι έχουν άδικο και δεν έχουν δύναμη. Οι εβραίοι θα νικήσουν και μετά θα δικαιολογήσουν τις πράξεις τους, χρησιμοποιώντας τους διαύλους επικοινωνίας που διαθέτουν.

πάντα σκεπτικιστής είπε...

Σωστό το κείμενο αλλά πολύ γενικόλογο. Κάτι συγκεκριμένο έχεις να προτείνεις;