Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2006

Γεγονοτομάνιακ

Χαιρετώ σας και φιλώ σας.
Πολλά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών: Αυτό που βαραίνει περισσότερο είναι η πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας που αφυπνίζει το πυρηνικό ντόμινο της Ασίας.
Στην κατηγορία των υπογεγονότων ανήκει και το ότι σύσσωμη η κοινωνικοπολιτική ελίτ της χώρας μαζεύτηκε να επικυρώσει την επιλογή του τραγουδιστή Νταλάρα ως πρέσβη καλής θελήσεως της Αρμοστείας του ΟΗΕ (sic). Όλο αυτό το λεφούσι είδε, προφανώς, ξανά στο πρόσωπο του απόλυτου αριβίστα το δικό του ήθος, ύφος και ήθος.
Ρεκόρ επιτάξεων της εκπομπής μου στο 105,8 ΝΕΤ. Επί 10 εβδομάδες δεν κατόρθωσα να κάνω εκπομπή, καθώς γεγονότα και ειδήσεις, ιδίως τον Αύγουστο που υποτίθεται ότι δεν έχουμε ειδήσεις, γινόταν αιτία επίταξης της ταπεινής μου ώρας, σάμπως εγώ δεν θα μπορούσα να μιλήσω για το Μουντιάλ, για την τρίτη ηλικία, για τις εκλογές. Βεβαίως, εγώ δεν πληρώνομαι ακόμη και αν είχα ετοιμάσει την εκπομπή και την είχα παραδώσει. Αν περίμενα να ζήσω από τις εκπομπές, τώρα θα ήμουν κλωσάρ.
Στις τελευταίες διαβουλεύσεις με τους μάνατζερ εξ Ισραήλ για να κυκλοφορήσει το cd «Χούμους Σάπιενς». Χαμός στο ίσωμα. Αύριο θα είμαι στο Βερολίνο, για μια συναυλία, την Παρασκευή. Θα επανέλθω σύντομα.

12 σχόλια:

frank barrell είπε...

Κ. Ρασούλη γειά σας!
Επικοινωνώ μαζί σας με σεβασμό και συγκίνηση. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τις δραστηριότητες σας τον τελευταίο καιρό και κυριώς τις καλλιτεχνικές. Θα ήταν καλό να μην ξεχνάτε ότι πέρα από ενεργός πολίτης είστε κι ένας σημαντικός καλλιτέχνης, και σ' αυτό το πόστο έχω την αίσθηση πως σας έχει ανάγκη περισσότερο η ελληνική κοινωνία.
Περιμένουμε νεότερα για την κυκλοφορία του δίσκου σας με τον Πόλικερ, χαίρετε.

Ecumene είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
diastimata είπε...

Το θηρίο από την Ανατολή μια μέρα θα μας πνίξει μέσα σε αναθυμιάσεις ασφόδελου κι άλλων δηλητηρίων. Κι ούτε χαμπάρι θα πάρουμε πώς θα ΄ρθει ο θάνατος, καβάλα στον Τσάκι Τσαν.

Μαύρος Γάτος είπε...

Πολύ μού άρεσε το κλωσάρ, αλλά γράφεται με δύο "Σ", "κλωσσάρ" είναι το σωστό.

Αουφίντερζεν
Σ:)))

meez είπε...

Πεθαίνω για τους "μάνατζερ απο το Ισραήλ" ....

Γκούντ του σή γιου Μανώλης ,
Άκης (Κατσουπάκης) .

Λυκάων είπε...

Σωστά τα λέτε για τον Νταλάρα.
Ο απολύτος αριβίστας-λαμόγιο με μορφή ψευτοκουλτουριάρη.
Ας είναι καλά ο Κουγιουμτζής και όσοι άλλοι γίγαντες της ελληνικής μουσικής δώσανε τραγούδια σε αυτό το μέτριο (και κατα τα τ'αλλα κενό) εκτελεστικό όργανο (λέγε με τραγουδιστή) που το λένε Νταλάρα.

Ένας ημιμαθής και ανασφαλής τυπάκος που νομίζει ότι είναι και κάτι το τόσο σπουδαίο και του οφείλουμε και κάτι.

Ρίχτα κυρ Μανώλη... Είσαι ωραίος και να ξέρεις οτι σε πάμε για την στάση σου (αν και διαφώνησα που τα έχωσες στην Ελευθεροτυπία :-) )

-γπ

Spiral_Architect είπε...

Τα σέβη μου στον Ρασούλη. Μακάρι η γεννιά μου να διάβαζε τα σχόλια του και να άκουγε τους στίχους του.

diastimata είπε...

Τρεις μήνες σιγής. Αργεί μωρέ Μανώλη ακόμη ετούτο το βιβλίο;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κ. Ρασούλη,

θα ήθελα με όλο το θάρρος να σας στείλω κάτι σε κάποιο email σας. Έχετε κάποιο email που χρησιμοποιείτε? ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Μανώλης Ρέθυμνο

amelaco είπε...

Εύγε κ.Ρασούλη! Μόλις σας χαρήκαμε στην ΕΡΤ! Να βγάλετε κι ανακοίνωση για την παρουσίαση του βιβλίου, μη σας χάσουμε :)

Ανώνυμος είπε...

Θαυμάζω ιδιαίτερα τη δουλειά του κ. Ρασούλη, αλλά απογοητεύομαι πλήρως από τον τρόπο που βλέπει τον Γιώργο Νταλάρα. Οι προσωπικές εμπάθειες δεν τιμούν κανέναν. Το κρίμα είναι πως το δρόμο αυτό ακολουθούν και ακροατές του κ. Ρασούλη (ή του εκάστοτε Ρασούλη) απαξιώνοντας εντελώς την προσφορά μουσικών και τραγουδιστών όπως ο Γιώργος Νταλάρας. Όσοι αγαπάμε το καλό τραγούδι, την καλή μουσική και διαριγνύουμε τα ιμάτιά μας για το τι ακούμε από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις θα έπρεπε, αν μη τι άλλο, να προστατεύουμε ανθρώπους που προσέφεραν και προσφέρουν.Η απαξίωση,όπου κι αν τη συναντάμε, είναι κίνδυνος για τις μελλοντικές γενιές...
Κατά τ'άλλα, να πω ότι μου άρεσε πολύ η βραδιά στον Ιανό...

Ανώνυμος είπε...

Μαλιστα κυριε ΠΡΩΗΝ στιχουργε.Οτι πειτε.Εχετε δικιο οπως παντα,ΠΡΩΗΝ στιχουργε και νυν...